ßßß Cookit - przepis na Pasta do chleba z cukinii

Pasta do chleba z cukinii

nazwa

Wykonanie

piątek, 17 stycznia 2014
Jeśli macie dosyć nudnych kanapek i potrzebujecie odmiany, to ten przepis jest dla was. Cukiniowa pasta do chleba - robi się sama i znika w tempie błyskawicznym, najczęściej jeszcze ciepła, bo jest po prostu pyszna. Swietnie się sprawdza w towarzystwie domowego pieczywa, pomidorów i świeżo zmielonego pieprzu.
Składniki:
1 cukinia
1 ząbek czosnku
sól
pieprz i inne zioła, których smak lubicie
Przygotowanie:
1. Cukinię obrać ze skórki, pokroić, przyprawić i na odrobinie oleju rzepakowego podsmażyć na patelni.
2. Już podsmażoną, miękką cukinię razem z ząbkiem świeżo wyciśniętego czosnku blendujemy na gładką masę.
Pasta pysznie smakuje i wspaniale rozgrzewa w chłodne poranki.
Wypróbujcie przepis a nie pożałujecie :)
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Proszę nie rozpowszechniać ani nie kopiować zdjęć oraz przepisów zamieszczanych na moim blogu bez mojej zgody
(ustawa z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych).
Źródło:http://pancerka.blogspot.com/2014/01/pasta-do-chleba-z-cukinii.html