Wykonanie
piątek, 17 stycznia 2014
Jeśli macie dosyć nudnych kanapek i potrzebujecie odmiany, to ten przepis jest dla was. Cukiniowa pasta do
chleba - robi się sama i znika w tempie błyskawicznym, najczęściej jeszcze ciepła, bo jest po prostu pyszna. Swietnie się sprawdza w towarzystwie domowego
pieczywa,
pomidorów i świeżo zmielonego
pieprzu.Składniki:1
cukinia1 ząbek
czosnkusólpieprz i inne
zioła, których smak lubiciePrzygotowanie:1.
Cukinię obrać ze skórki, pokroić, przyprawić i na odrobinie
oleju rzepakowego podsmażyć na patelni.2. Już podsmażoną, miękką
cukinię razem z ząbkiem świeżo wyciśniętego
czosnku blendujemy na gładką masę.Pasta pysznie smakuje i wspaniale rozgrzewa w chłodne poranki.Wypróbujcie przepis a nie pożałujecie :)
Wszelkie prawa zastrzeżone.Proszę nie rozpowszechniać ani nie kopiować zdjęć oraz przepisów zamieszczanych na moim blogu bez mojej zgody(ustawa z dnia 4 lutego 1994r o prawie autorskim i prawach pokrewnych).