Upiekłam takie oto babeczki. Smak banan + malina. Czekoladowe motywy "serduszkowe" z okazji jutrzejszych walentynek obowiązkowe :)SKŁADNIKI na około 12 sporych babeczek:2 szklanki mąki pszennej (ok. 300g)2 łyżeczki proszku do pieczenia150g masła lub margaryny (ja użyłam margaryny)3/4 szklanki cukru (ok 150g)płaska łyżeczka aromatu waniliowego2 jajka2 bardzo dojrzałe banany1/4 szklanki mlekaKrem:1 budyń malinowy1/2 l mleka1/2 szklanki cukru1/2 kostki masła (margaryny)tabliczka mlecznej czekolady1/2 szklanki mrożonych malinW misce umieszczamy masło, mąkę, proszek do pieczenia , cukier, aromat waniliowy, całe jajka oraz mleko. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę. Dodajemy pokrojone banany. Miksujemy do chwili gdy banany całkowicie się rozdrobnią i złączą z masą.Ciasto przekładamy do papierowych papilotek (na 3/4 wysokości), umieszczamy w foremkach na babeczki i pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ciastka są gotowe po przejściu testu "suchego patyczka" :) :)Babeczki odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie należy przygotować krem:Budyń + maliny (maliny gotujemy razem z mlekiem na budyń) przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy cukier i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie do zimnego budyniu dodajemy masło i całość miksujemy kilka minut do czasu osiągnięcia puszystej masy.Czekoladowe ozdoby: roztopić czekoladę, na papierze do pieczenia rozlać w wybrany kształt i poczekać do zastygnięcia.Babeczki dekorujemy przygotowanym kremem oraz detalami z czekolady.SMACZNEGO