Wykonanie

Bezglutenowe kruche ciasto - łatwe, proste i szybkie w przygotowaniu wypełnione
boczkiem,
cebulą i masą jajeczno-
śmietanową.Doskonałe danie na obiad, kolację, imprezę, na ciepło i na zimno.Smakuje rewelacyjnie.POLECAM!!!

Składniki ciasto kruche:100 g
mąki gryczanej100 g
mąki ryżowej50 g
mąki kukurydzianej150 g
margaryny5 łyżek
wody1 łyżka
ziół prowansalskich3 g
soliDodatki:3
cebule20 dag
boczkułyżeczka
papryki ostrejSkładniki masa
śmietanowo-jajeczna:3
jajka200 ml kwaśnej
śmietany 12%natka pietruszkisól,
pieprzSposób przygotowania:1.
Mąkę przesiać do miski, dodać
sól,
margarynę,
zioła prowansalskie i
wodę. Zagnieść ciasto. Odłożyć do zamrażalnika na 15 minut.2.
Boczek pokroić w kostkę,
cebulę w piórka. Składniki podsmażyć na patelni. Doprawić
ostrą papryką.3. W misce ubić
jajka ze
śmietaną. Dodać posiekaną
pietruszkę. Doprawić
solą i
pieprzem.4. Ciasto wyjąć z zamrażalnika. Formę posmarować tłuszczem i wyłożyć ciasto. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C przez 20 minut.5. Ciasto wyjąć z piekarnika. Wyłożyć
boczek z
cebulą. Zalać masą
śmietanowo-jajeczną. Wstawić do piekarnika na 10-15 minut aż farsz się zetnie.



SMACZNEGO!