Wykonanie

Krem
fasolowy, smaczny, aromatyczny, wegetariański i bezglutenowy. Zupa prosta w przygotowaniu. Cztery składniki (
fasola czerwona,
ziemniaki,
cebula i
czosnek) i niepowtarzalny efekt. Zachęcam do wypróbowania przepisu i zapoznania się z niezwykłymi właściwościami
fasoli czerwonej.Czy wiecie, że...-
fasola czerwona jest doskonałym źródłem
białka, w związku z tym jest szczególnie polecana wegetarianom,- jest cenną skarbnicą witamin z grupy B (szczególnie B1- "witamina nastroju", wpływa na stan umysłu i system nerwowy człowieka).Ponadto bogata jest w potas, wapń, fosfor, żelazo, kwas foliowym selen oraz cynk (dobroczynny dla mężczyzn, ponieważ zmniejsza ryzyko
raka prostaty).- zawiera lekkostrawną
skrobię, a także lekkostrawny błonnik, który pomaga usuwać nadmiar cholesterolu z organizmu.Niestety ma jedną wadę, powoduje wzdęcia i gazy, dlatego powinny unikać jej kobiety w ciąży, dzieci oraz osoby starsze.

Składniki:2 ząbki
czosnku1
cebula3 duże
ziemniaki1 puszka
fasolki czerwonej wraz z
wywarem2 szklanki
bulionu warzywnego3
listki laurowesól,
pieprzpłatki migdałoweSposób przygotowania:1. W garnku rozgrzać
olej, dodać
czosnek pokrojony w plasterki i
cebulę pokrojoną w kostkę. Dusić przez 5 minut.2.
Ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i dusić 10 minut.3. Dodać
fasolkę wraz z
wywarem,
bulion,
listki laurowe. Gotować 20 minut.4. Zupę zmiksować na gładki krem.5. Podawać z
płatkami migdałowymi podprażonymi na patelni.

SMACZNEGO!