Składniki:20 g świeżych drożdży1/4 szklanki lekko ciepłego mleka1/4 szklanki śmietany 12%1,5 szklanki mąki pszennej5 żółtek1/2 szklanki cukru75 g margarynycukier waniliowyszczypta soli1/2 szklanki rodzynekSposób przygotowania:1. Drożdże pokruszyć do miseczki zalać letnim mlekiem. Dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut.2. Margarynę rozpuścić i ostudzić.3. Mąkę przesiać, dodać śmietanę. Żółtka wymiesza z cukrem. Wszystkie składniki połączyć (mąkę, śmietanę, żółtka z cukrem, rozczyn z drożdży, szczyptę soli) Wyrabiać mieszadłem ok. 15 minut.4. Do ciasta dodać roztopioną margarynę i mieszać 3 minuty. Dodać rodzinki. Wymieszać.5. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę.6. W wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią i przełożyć do formy wysmarowanej margaryną. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 40 minut.7. Piec w piekarniku na dolnej półce w temperaturze 180 st. C 40 minut.8. Polewa: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 5 łyżkami mleka.9. Polewą polać wystudzoną babkę.SMACZNEGO!