Wykonanie
Pyszne, delikatne, wilgotne i
cynamonowo-
dyniowe gofry. Idealne na sobotnie śniadanie czy na jesienną wycieczkę do parku. Plusem tych gofrów jest to, że po upieczeniu można je zamrozić i później tylko podgrzać w piekarniku czy gofrownicy. Jeśli posiadacie puree z dyni, to do dzieła :) Będą Wam smakować. Jeśli nie wiecie jak zrobić puree z dyni, lub co z nim zrobić później, tutaj znajdziecie więcej informacji :)

'dyniowe gofry'Składniki:- 2
jajka- 1 szklanka
maślanki- 0 , 5 szklanki puree z dyni- 4 łyżki roztopionego
masła- 1 szklanka
mąki pszennej- 1/4 szklanki
mąki kukurydzianej- 2 łyżki
brązowego cukru- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- szczypta
soli- 1,5 łyżeczki
cynamonu- 0,5 łyżeczki mielonego
imbiru- szczypta mielonej
gałki muszatołowej

Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Gofrownicę porządnie rozgrzać i delikatnie posmarować dowolnym tłuszczem (ja użyłam resztek, które zostały po stopieniu
masła).Wylewać porcję ciasta i piec wg wskazówek producenta (ok 4-5 minut).Upieczone gofry studzić na kratce.Podawać z
cukrem pudrem,
syropem klonowym,
cynamonowym jogurtem lub musem z
jabłek.Smacznego!