ßßß
 
            
         Składniki:1/2 szkl brązowego cukru1 i 1/4 szkl mąki pszennej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczka imbiru1/4 łyżeczka soli1 jajko1/4 szkl melasy1/2 szkl maślanki1/4 szkl olejukrem100g serka kremowego4 łyżki miękkiego masłakilka kropli esencji waniliowejcukier puder - do smaku
Składniki:1/2 szkl brązowego cukru1 i 1/4 szkl mąki pszennej3/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczka imbiru1/4 łyżeczka soli1 jajko1/4 szkl melasy1/2 szkl maślanki1/4 szkl olejukrem100g serka kremowego4 łyżki miękkiego masłakilka kropli esencji waniliowejcukier puder - do smaku Przygotowanie:W dużej misce wymieszaj suche składniki.W drugiej misce połącz mokre składniki.Wlej mokre składniki do suchych i dobrze wymieszaj łyżką.Ciastem napełnij foremki do 3/4 wysokości.Piecz 20 minut w temp 180st C.Aby przygotować krem wszystkie składniki ubij mikserem na puszysty krem. Schłodzić w lodówce.Wystudzone babeczki wysmarować grubą warstwą kremu i posyp startą czekoladą lub cynamonem.Smacznego ;)
Przygotowanie:W dużej misce wymieszaj suche składniki.W drugiej misce połącz mokre składniki.Wlej mokre składniki do suchych i dobrze wymieszaj łyżką.Ciastem napełnij foremki do 3/4 wysokości.Piecz 20 minut w temp 180st C.Aby przygotować krem wszystkie składniki ubij mikserem na puszysty krem. Schłodzić w lodówce.Wystudzone babeczki wysmarować grubą warstwą kremu i posyp startą czekoladą lub cynamonem.Smacznego ;)