Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajko 4 sztuk
cukier puder 0.75 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
cytryna 1 sztukWykonanie:
Margarynę utrzeć, dodając po 1
żółtku,
cukier puder,
cukier waniliowy,
sok z cytryny i
mąkę wymieszaną z proszkiem.Na koniec dodać ubitą pianę z
białek i delikatnie połączyć.Ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy na babkę.Piec ok. 50 minut w temp.180 stopni.Uwagi:Do ciasta można też zetrzeć
skórkę z cytryny.Po wystygnięciu babkę posypać
cukrem pudrem luboblać dowolną polewa, lub lukrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: