ßßß
Cookit - przepis na Ciasto czekoladowe Kingi
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasto czekoladowe Kingi
Składniki
Czekolada
Margaryna
Cukier
Mąka
Jajko
Proszek do pieczenia
Dżem z czarnej porzeczki
Śmietana
Śmietanfix
Wanilia
Galaretka cytrynowa
Owoce
Wykonanie
Przepis dostałam od kuzynki.Składniki:150 g
czekolady
125 g
margaryny
200 g
cukru
90 g
mąki
4
jaja
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
dżem z czarnej porzeczki
2
śmietany
30 %1
śmietan-fix
2 duże danio
waniliowe
1
galaretka cytrynowa
starta
czekolada
i
owoce
do dekoracji
Galaretkę
rozpuścić w 1/2 szkl
wody
, odstawić.
Czekoladę
roztopić i ostudzić. Tłuszcz utrzeć z
cukrem
, stopniowo dodawać po jednym
jajku
. Na koniec dodawać
mąkę
wymieszaną z
proszkiem do pieczenia
na zmianę z rozpuszczoną, zimną
czekoladą
. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 35 minut.Przestudzone ciasto przekroić na 2 blaty.
Śmietanę
ubić z
fixem
. Na koniec dodać danio i tężejącą
galaretkę cytrynową
, delikatnie wymieszać do połączenia się składników.Troszkę mniej niż połowę masy wyłożyć na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim blatem ciasta i wyłożyć resztę masy. Posypać startą
czekoladą
i wyłożyc
owoce
. Odstawić do lodówki.Smacznego! :)
Źródło:
http://drobneprzyjemnosci.blogspot.com/2014/11/ciasto-czekoladowe-kingi.html
Przepisy powiązane
Kruche ciasteczka z makiem
Kruche ciasteczka z makiem
Kruche ciasteczka z makiem
Kruche ciasteczka z makiem
Kruche ciasteczka z makiem
Składniki powiązane (0)