ßßß
Przepis dostałam od kuzynki.Składniki:150 g czekolady125 g margaryny200 g cukru90 g mąki4 jaja1 łyżeczka proszku do pieczeniadżem z czarnej porzeczki2 śmietany 30 %1 śmietan-fix2 duże danio waniliowe1 galaretka cytrynowastarta czekolada i owoce do dekoracjiGalaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wody, odstawić. Czekoladę roztopić i ostudzić. Tłuszcz utrzeć z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku. Na koniec dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na zmianę z rozpuszczoną, zimną czekoladą. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 35 minut.Przestudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Śmietanę ubić z fixem. Na koniec dodać danio i tężejącą galaretkę cytrynową, delikatnie wymieszać do połączenia się składników.Troszkę mniej niż połowę masy wyłożyć na pierwszy blat ciasta, przykryć drugim blatem ciasta i wyłożyć resztę masy. Posypać startą czekoladą i wyłożyc owoce. Odstawić do lodówki.Smacznego! :)