Wykonanie
Pierś indyka w pesto ze słodkiej
czerwonej papryki,
chilli i
pietruszki z
makaronem penne i
szczypiorkiemSoczysty
indyk w aromatycznym i pikantnym pesto z
makaronem al dente. To wspaniałą kompozycja smaków do przygotowania w ok 15 minut. Dzięki smażeniu
mięsa obtoczonego w pesto staje się ono niesamowicie delikatne i soczyste. Dla mnie rewelacja. Gorąco polecam!

Dla 2 osób przygotuj:2 garści pokrojonej w grubą kostkę
piersi indyka,1
czerwoną paprykę,2 ząbki
czosnku,1 pęczek
pietruszki,1/3 szklanki
oliwy z oliwek,1 garść startego
żółtego sera (ja użyłam
cheddara),4 garści
makaronu penne,1 dużą łyżkę świeżego
tymianku,1 garść
szczypiorku,
sól,
pieprzMakaron wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj al dente.
Paprykę pokrojoną na grube kawałki, obrane ząbki
czosnku,
pietruszkę,
oliwę i
żółty ser oraz dużą szczyptę
soli i
pieprzu wrzuć do blendera i zmiksuj dokładnie, tak aby powstało pesto.

Na rozgrzaną patelnię wrzuć
mięso oraz pesto i usmaż je dokładnie (ok.5 minut), na koniec dodaj
tymianek. Gdy
makaron będzie gotowy dodaj go do
mięsa z pesto. Całość wymieszaj, wyłóż na talerze i posyp
szczypiorkiem. Smacznego!