Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopasta czerwona
cury ostra 2 łyżek stołowych
trawa cytrynowa 4 sztukliść
cytrynowy 10 sztuk
mleko kokosowe 0.66 litrów
krewetka tygrysia 0.5 kilogramów
bulion z kostki rosołowej 3 litrów
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczarka 8 sztuk
olej kukurydziany 6 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
bulion i zestawić z palnika .Rozgrzać patelnie z połową
oleju ,dodać
cury i
trawę cytrynowa, lekko podsmażyć , następnie dodać liście
cytrynowe i 3-4 łyżek
mleczka kokosowego, podlać
bulionem i poddusić aby warzywa lekko zmiękły . Uprzednio pokrojoną
paprykę ,
pieczarki,
por zielony podsmażyć na reszcie
oleju ,lekko posolić, następnie podlać
bulionem i poddusić aby warzywa lekko zmiękły. Całość produktów wymieszać z reszta
bulionu dodając
mleczko kokosowe , zagotować całość na około 1 min .
Krewetki dobrze wypłukać pod bieżącą letnią
wodą.Uwagi:
Krewetki podajemy na miseczkę , następnie zalewamy je ugotowaną zupa , pod żadnym pozorem niedodajemy
krewetek do gotowanej zupy gdyż stwardnieją. Wszystkie warzywa kroimy w paski,
trawę cytrynową w talarki,
krewetki mogą być mrożone - niegotowane.Kuchnia ChińskaPotrawy z
GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: