ßßß
Składniki:naleśniki:2 jajka1 szklanka mleka3/4 szklanki wody gazowanej1/4 szklanka zagęszczonego soku malinowego1,5 szklanki mąkiłyżka olejuszczypta solikrem:500 ml śmietanki 30%250 g mascarpone3 łyżki cukru pudrucukier waniliowyWszystkie składniki na naleśniki miksujemy, dodajemy barwnik i mieszamy do uzyskania jednolitych konsystencji. Smażymy naleśniki na patelni posmarowanej oliwą. Odstawiamy do ostygnięcia.Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i nie przerywają miksowania serek mascarpone.Formujemy tort układając na przemian - naleśnik, krem, naleśnik, krem itd. Górę i boki pokrywamy kremem, Tort ozdabiamy serduszkami wyciętymi z kawałków naleśników.Przepis i inspiracja kulinarna z bloga: Słodka Strona