Wykonanie
A pierożki.. A pierożki są świetne. Jak dla mnie były kolacją, aczkolwiek, dla tych, którzy lubią jeść więcej, są idealną przekąską. Nadają się też na przystawkę dla gości. Pooolecam szczerze i z
serca.

Składniki na ciasto (na ok. dwie blachy)500 g
mąkipół kostki rozpuszczonej
margarynydwie szczypty
soliczosnek granulowanyciepła (nie gorąca
woda)Farsz może być taki jaki zechcecie, niech nie ogranicza was wyobraźnia,
dajcie to co sami lubicie, lub to co macie w lodówce.A co ja dałam? Oto mój farsz:200-300g
kiełbaski, a właściwie moich ulubionych paluszków drobiowo-wieprzowych
cebulakukurydzapapryka2 łyżki
koncentratu pomidorowegołyżka
ketchupukilka plasterków
sera żółtegoser mozarellazioła prowansalskiePierwsze co robimy to ciasto. W
mące robimy dołek wlewamy do niego rozpuszczoną
margarynę, dosypujemy
sól i
czosnek.

Zgniatamy ciasto dolewając stopniowo
wody, aż uzyskamy ciasto, jak na pierogi. Odstawiamy je na pół godziny, by sobie odpoczęło. :)

Teraz czas na farszKroimy i smażymy
cebulkę na złocisty kolor.

Kroimy
kiełbasę oraz
paprykę.

Mieszamy
cebulę,
kiełbasę,
paprykę,
kukurydzę, dodajemy
ketchup, koncentrat i
zioła.

Wracamy do ciasta.Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółeczka jak na pierogi.

Farsz układamy na kółeczkach, kładziemy na to
ser żółty i
mozarellę i ładnie lepimy pierożki.

Kładziemy pierożki na blaszce posmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy je posypać jakimiś
ziołami. ( ja osobiście nie polecam, bo mi się nie udało, gdyż
papryka w proszku się zrobiła czarna i wyglądały jak przypalone, a nie były)

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez 20-25 min, aż się zarumienią.


Smacznego!