Wpadłam na pomysł jak zrobić muffinki trochę inaczej... z kokosanką na wierzchu :) Wyszły bardzo smaczne :) W tle widać te same muffinki, tyle że bez dodatkowej warstwy.Składniki:1,5 szklanki mąki0,5 szklanki oleju lub masła0,5 szklanki jogurtu lub mleka1 jajko0,5 szklanki cukru1 łyżeczka sody0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 cukier z prawdziwą waniliąBeza-kokosanka:2 białka120 g wiórków kokosowychszczypta soli4 łyżki cukru1 opakowanie cukru waniliowegoPiekarnik rozgrzać do 180-190 C. Wymieszać suche składniki. Dodać do nich składniki mokre. Wymieszać. Wlać do foremek. Można dodać kawałki czekekolady.Zrobić bezę-kokosankę. Białka ubić, dodać sól, cukier i wiórki kokosowe. Zmiksować. Wylewać na wierzch ciasta.Piec 20 min.Smacznego!