po ostatnim wypieku jeszcze trochę malin czekało na mnie w zamrażarce. więc...delikatnie przełamana kwaskowatym smakiem malinsłodycz rozpływająca się w ustach? czego chcieć więcej? :)Składniki na ok. 15 muffinek:1 szklanka cukru2 i 2/3 szklanki mąki1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sodyszczypta soli1 opakowanie (16g) cukru waniliowego1 opakowanie (80g) wiórków kokosowych1/4 (ok. 60g) kostki margaryny, roztopionej na małym ogniu1/4 szklanki oleju2 jajka (roztrzepane)1 szklanka mlekamaliny wg uznaniaW dużej misce mieszamy suche składniki: cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, wiórki kokosowe i cukier waniliowy.W mniejszej misce mieszamy mokre składniki: margarynę, olej, jajka i mleka.Składniki z mniejszej miski wlewamy do większej i mieszamy do połączenia składników. Na samym końcu dodajemy maliny.Ciasto pieczemy w formie na muffinki w papilotkach. Nakładamy je do 3/4 wysokości papilotki.Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180°C.Smacznego! :)