ßßß Cookit - przepis na Flądra smażona

Flądra smażona

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
flądra 4 sztuk
pieprz, papryka, sól, bazylia 1 szczypta
olej lub masło 4 łyżek stołowych
cytryna lub limonka 2 sztuk
Wykonanie:
Flądry umyć wyjąć mlecz(przez rozcięcie brzuszka. Dobrze i dokładnie oczyścić z pozostałości po łbie (inaczej ryba będzie gorzka). Posypać przyprawami, ułożyć na rozgrzanym oleju najpierw stroną białą do spodu. Smażyć ok 4 min z każdej strony.
Uwagi:
1 porcja - ok 12minut Podawać z połówką cytryny.
Autor: Anarin
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-31
ok
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4291/Fladra-smazona