Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
flądra 4 sztuk
pieprz,
papryka,
sól,
bazylia 1 szczypta
olej lub
masło 4 łyżek stołowych
cytryna lub
limonka 2 sztukWykonanie:
Flądry umyć wyjąć mlecz(przez rozcięcie brzuszka. Dobrze i dokładnie oczyścić z pozostałości po łbie (inaczej
ryba będzie gorzka). Posypać przyprawami, ułożyć na rozgrzanym
oleju najpierw stroną białą do
spodu. Smażyć ok 4 min z każdej strony.Uwagi:1 porcja - ok 12minut Podawać z połówką
cytryny.Autor: AnarinZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31okDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: