ßßß
Składniki:Ciasto:150 g mąki pszennej70 g masła2 łyżki śmietany 18 %2 łyżki cukruFarsz:4 łyżki makaronu w kształcie ryżu Czaniecki100g białego sera do sernikaopakowanie cukru z prawdziwą waniliąćwierć tabliczki czekolady1 jajko40 ml śmietanki kremówkiPrzygotowanie:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy je na 30 minut do lodówki, owijając w folię aluminiową2. Gotujemy makaron zgodnie z przepisem, odsączamy i układamy na talerzyku, blaszce lub papierze do pieczenia tak jak na poniższym zdjęciu.3. Roztapiamy czekoladę i rozlewamy ją po naszym makaronie- jak na zdjęciu poniżej.4. Wstawiamy makaron do zamrażalki do zastygnięcia, następnie wyjmujemy i łamiemy na małe kawałki.5. Mieszamy w osobnej misce ser, śmietankę, jajko i cukier oraz dodajemy nasz czekoladowy makaron.6. Ciasto wykładamy na foremkę do mini tart a następnie wylewamy naszą masę i pieczemy przez około 30 minut w 180 °C