ßßß Cookit - przepis na Jajecznica białowieska

Jajecznica białowieska

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
grzyby leśne 250 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 80 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, pokrojone grzyby udusić na maśle razem z posiekana cebulą, oprószyć pieprzem. Jajka rozbełtać z mlekiem i solą. Na dużej patelni stopić pokrojony w drobna kostkę boczek, dodać uduszone grzyby. Wlać jajka i smażyć, mieszając, do momentu, aż zgęstnieją. Przed podaniem posypać posiekana natka pietruszki.
Uwagi:
Boczek można zastąpić słoniną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: smakosSz
Data: 2009-10-18
mmmmmm
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9566/Jajecznica-bialowieska