ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 8 sztukgrzyby leśne 250 gramówmasło 2 łyżek stołowychcebula 1 sztukboczek wędzony 80 gramówmleko 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone grzyby udusić na maśle razem z posiekana cebulą, oprószyć pieprzem. Jajka rozbełtać z mlekiem i solą. Na dużej patelni stopić pokrojony w drobna kostkę boczek, dodać uduszone grzyby. Wlać jajka i smażyć, mieszając, do momentu, aż zgęstnieją. Przed podaniem posypać posiekana natka pietruszki.Uwagi:Boczek można zastąpić słoniną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: smakosSzData: 2009-10-18mmmmmmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: