ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurki 500 gramówoliwa 2 łyżek stołowychboczek wędzony 200 gramówcebula 2 sztukziemniaki 500 gramówmleko 0,75 szklanekmasło 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniagałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone kurki, większe przekroić na pół, wrzucić na oliwę rozgrzaną na patelni i smażyć 10 minut. Dodać pokrojony w paski boczek, mieszając, smażyć, aż boczek zacznie się rumienić. Wrzucić oczyszczoną, posiekana cebule i zeszklić.oczyszczone ziemniaki ugotować i gorące podusić na puree. Wymieszać z gorącym mlekiem, masłem oraz solą, gałką i pieprzem do smaku. Na 4 talerzach uformować kopczyki z ziemniaków, obok ułożyć usmażone kurki z boczkiem. Posypać posiekana natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: