Dzisiaj mam jakiś pechowy dzień... akurat kiedy była potrzebna zepsuła się maszynka do mielenia mięsa.I dzisiejsze moje burgery były- siekane ! Haa ! Ważne że wyszedłem jakoś z sytuacji :)Powiem Wam z czego składał się mój burger :- bułka - przysmażona na rumiano na suchej patelni- salsa pomidorowa z chili i ogórkiem- burgery - czyli mięso mielone z wołowiny. Tutaj ważna sprawa mięso na burgery musi mieć 20 % tłuszczu!- guacamole- podam Wam przepis:*1 duża soczysta limonka*2 dojrzałe awokado*1 mała papryczka chili*1 dojrzały pomidor pokrojony w kostkę*1 drobno posiekany ząbek czosnku\ * duża garść posiekanej kolendry* sólAwokado obieramy ze skórki i wyciągamy pestkę. Całość rozgniatamy widelcem i kropimy sokiem z limonki. Dodać chili, pomidory, czosnek i kolendrę- wymieszać. Doprawić i w całą masę włożyć pestki z awokado i przykryć je skórkami- zapobiega to brązowieniu owocu.