ßßß
Cookit - przepis na Wołowina z puree z batatów i świeżą sałatką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wołowina z puree z batatów i świeżą sałatką
Składniki
Steki
Polędwica wołowa
Sól
Pieprz
Czosnek
Masło
Wołowina
Bataty
Mleko
Ogórki
Papryka
Marchew
Limonka
Wykonanie
/ na 1 porcje/- 1
stek
z
polędwicy wołowej
-
sól
pieprz
- ząbek
czosnku
-klarowane
masło
do
wołowiny
- pół
batata
- 2 łyżki
masła
klarowanego do
batatów
-
mleko
- kawałek
ogórka
świeżego- kawałek świeżej
papryki
- kawałek
marchewki
- sok z jednej
limonki
1.
Batat
obieramy ze skóry i kroimy w równą kostkę, podsmażamy ją na 2 łyżkach klarowanego
masła
2. Gdy się zeszklą, podlej
wodą
tylko aby przykryć
bataty
- gotuj do miękkości3. pokrój
ogórka
,
paprykę
i
marchewkę
i kostkę lub juliette, dodaj
sok z limonki
,
posól
i popieprz.4. Gdy
bataty
zmięką, odcedź
wodę
i przypraw. Zmiksuj je. Dodawaj tyle
mleka
aby uzyskały kremową konsystencję.5.
Stek
rozbij aby był równy, przypraw i wetrzyc w niego
czosnek
.6. Smaz na klarowanym
maśle
- 3 minuty z każdej strony a by
stek
był średnio wysmażony.
Źródło:
http://smakiwsieci.blogspot.com/2013/12/woowina-z-puree-z-batatow-i-swieza.html
Przepisy powiązane
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło
Marchewka z czosnkiem i korniszonami na ciepło
Składniki powiązane (0)