ßßß
Składniki:250 g kapusty kiszonejmała główka kapusty słodkiejmięso wołowe1 marchewka1 cebula3 pędka kiełbasyłyżka mąkiprzyprawa do bigosusólpieprzliść laurowyziele angielskiegrzybyłyżka przecieru pomidorowego
Mięso zagotować w małej ilości wody, odszumować. Po chwili dodać do mięsa wypłukana kapustę kiszoną. Marchewkę pokroić w kostkę a cebulę w pióra i umieścić w garnku. Dodać wody aby wszystkie składniki były przykryte. Gdy wszystko się zagotuje poszatkować słodką kapustę i dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie. Dodać wszystkie przyprawy. Całość gotować ok. 3 godziny. 20 minut przed końcem dodać grzyby. Ja miałam akurat mrożone już wcześniej lekko obgotowane. Przed końcem pokroić kiełbasę w kostkę i podsmażyć, Przed końcem obsypać mąką. Do bigosu dodać kiełbasę i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku.Smacznego!