ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegodynia 2 kilogramówcukier 400 gramówkwasek cytrynowy 1 łyżek deserowychlimonki 4 sztukkawałki cynamonu według uznaniaWykonanie:Umytą dynię pokroić na mniejsze kawałki, obrać je ze skórki i usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Ugotować litr wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Włożyć dynię i gotować 3 minuty. Wyszorowane limonki pokroić w półplasterki. Słoiki napełnić kompotem dyniowym. dodać kawałki limonki oraz cynamonu i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 20 minut w 80 stopniach.Uwagi:Wychodzi 4 słoiki kompotu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: