Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 2 kilogramów
cukier 400 gramówkwasek
cytrynowy 1 łyżek deserowych
limonki 4 sztukkawałki
cynamonu według uznaniaWykonanie:Umytą
dynię pokroić na mniejsze kawałki, obrać je ze skórki i usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Ugotować litr
wody z
cukrem i kwaskiem
cytrynowym. Włożyć
dynię i gotować 3 minuty. Wyszorowane
limonki pokroić w półplasterki. Słoiki napełnić kompotem
dyniowym. dodać kawałki
limonki oraz
cynamonu i szczelnie zamknąć. Pasteryzować 20 minut w 80 stopniach.Uwagi:Wychodzi 4 słoiki kompotu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: