ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 1 kilogramówcebula 1 kilogramówpapryka 600 gramówpomidory 1 kilogramówkoperek 300 gramównatka pietruszki 300 gramówpiertuszka 1 sztuksól 800 gramówWykonanie:Oczyszczoną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w niewielka kostkę. Oczyszczoną cebule posiekać w drobną kosteczkę, a oczyszczoną paprykę pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczoną, osączoną natkę i koperek drobniutko posiekać. Oczyszczony korzeń pietruszki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rozdrobnione warzywa i zieleninę przełożyć do dużej miski, dodać sól i wymieszać.Słoiki wygotować we wrzątku, do gorących przełożyć mieszankę warzywna i mocno zakręcić. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu lub w lodowce.Mieszankę warzywna można używać do przygotowania zup jarzynowych i do przygotowania różnorodnych sałatek. Wystarczy doprawić ją sosem, np. z majonezem lub winegret, ewentualnie, wedle uznania, uzupełnić różnymi dodatkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: