ßßß
Składniki (na 3-4 porcje):150g drobnego makaronu razowego1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem1 puszka tuńczyka w sosie własnym5 sporych pieczarekpół papryki czerwonej1 cebula1 puszka krojonych pomidorówsól, pieprzsuszone oregano, tymianek, bazyliaświeża bazyliaMakaron ugotować al dente.Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Posypać tymiankiem, bazylią i oregano, do smaku. Dusić około 5-10min, Dodać pomidory, poczekać aż część soku odparuje, dodać marchewkę z groszkiem i tuńczyka poszarpanego na mniejsze kawałki. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami według uznania. Dodać makaron, wymieszać i gotować jeszcze przez około 10 min. Podawać posypane świeżą bazylią.Smacznego! :3