ßßß
            
        
inspiracja
125 g masła150 g cukru100 g brązowego cukru120 g gorzkiej czekolady1 łyżka płynnego miodu2 jajka1 łyżeczka esencji waniliowej80 g mąki pszennej2 łyżki kakao1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPolewa : 100ml mleczka kokosowego doprowadzić do zagotowania, zestawić z ognia, dodać 100g czekolady i dokładnie połączyć.Posypka: wiórki kokosowe, płatki chili, prażone migdały, posiekana czekolada, suszona żurawina, świeże maliny
WykonanieMasło, oba rodzaje cukru, miód i czekoladę umieścić w rondlu. Podgrzewać - stale mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.Utrzeć jaja z esencją. Dodać masę czekoladową i dokładnie wymieszać. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać wprost do miski z ciastem i delikatnie połączyć.Przelać ciasto do formy na Brownie (około 20x20) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem. Piec w temp 180oC przez 25 minut*, aż wierzch będzie kruchy, a boki zaczną odstawać od formy. Środek powinien być miękki i wilgotny. Po ostudzeniu wyjąć z formy i podzielić na kwadraty.U mnie z tym stygnięciem to zawsze problem...:)Nie wiedziałam o istnieniu foremki na brownie, dla tych co lubią przypieczone brzegi:)Znalazłam tu (płatne w $).