Wykonanie
Już jakiś czas myślałam nad tym, by zrobić pizzę z patelni . Zawsze ciekawiło mnie jaki byłby efekt. Wyszła smaczna, chrupiąca i kolorowa, taka... wiosenna. Nieskromnie przyznam, że na szczęście nie muszę liczyć kalorii, dlatego taką pizzę
będę robić z różnymi dodatkami.Ispiracja


Składniki na 2 pizze:2 szklanki
mąkipół łyżeczki
soli7 łyżek
mleka7 łyżek
oleju3 łyżki
wody2
jajkaDodatki:łyżka
koncentratu pomidorowegokukurydzaszynkaser żółty starty
pomidorszczypiorekser camembertzioła prowansalskiebazyliaWyrobić ciasto z podanych składników. Wyjdzie puchate i mięciutkie. Podzielić na dwie części. Nasmarować patelnię delikatnie
olejem. Rozwałkować ciasto. Położyć na patelni i podpiekać około 7 minut z jednej strony, przewrócić na drugą stronę, rozsmarować
koncentrat pomidorowy, posypać
ziołami,
serem, ułożyć dodatki i znów posypać
serem. Przykryć pokrywką i tak samo 7 minut podpiekać.

