Wykonanie
Szaszłyki to świetna przekąska na grilla . U mnie pojawiają się niemalże na każdym. Uwielbiam podjadać grillowanego
banana i kurczaczka. A, żeby było tzw. "równouprawnienie grillowe" muszę akceptować głos mężczyzny mówiący: trzeba dodać
boczek!

Składniki:
boczekbananypapryka marynowana lub świeża - wolę marynowaną
piersi z kurczakacebula czerwonacebula biała
przyprawa do szaszłyków SkworcuWszystko pokroić w małe kawałki i nabijać na patyczki w dowolnej kolejności.Posypać szaszłyki
przyprawą do szaszłyków.
Przyprawa do szaszłyków Skworcu to
mieszanka przypraw:
papryki mielonej słodkiej i ostrej,
soli,
cebuli,
marchewki,
czosnku,
majeranku,
bazylii,
liścia laurowego,
cukru,
gałki muszkatołowej,
imbiru. Zawiera ryboflawinę,.Ryboflawina dla tych, którzy nie wiedzą to witamina B2. Niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układów: wzrokowego, nerwowego i odpornościowego.
Przyprawa nie zawiera glutaminianu
sodu .