ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki chleba tostowego 4 sztukmasło 1 łyżek stołowychgruszki 2 szklanekorzechy włoskie 6 sztukser rokpol 4 plastryśmietana 1 łyżek stołowychbrandy 25 mililitrówWykonanie:Na ruszcie ułożyć kromki chleba i piec ok. 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Po 2 minutach przewrócić na drugą stronę. Przyrumienione tosty posmarować masłem. Umyte małe gruszki obrać, przekroić na pół, gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze śmietaną i brandy. Połówki gruszek ułożyć na tostach wydrążeniem do góry. 4 orzechy grubo posiekać i nałożyć do wydrążonych gruszek. Obłożyć je przygotowaną masa serową. Tosty zapiekać 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Podawać udekorowane odłożonymi orzechami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: