Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki
chleba tostowego 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gruszki 2 szklanek
orzechy włoskie 6 sztuk
ser rokpol 4 plastry
śmietana 1 łyżek stołowych
brandy 25 mililitrówWykonanie:Na ruszcie ułożyć kromki
chleba i piec ok. 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Po 2 minutach przewrócić na drugą stronę. Przyrumienione tosty posmarować
masłem. Umyte małe
gruszki obrać, przekroić na pół, gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką.
Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze
śmietaną i
brandy. Połówki
gruszek ułożyć na tostach wydrążeniem do góry. 4
orzechy grubo posiekać i nałożyć do wydrążonych
gruszek. Obłożyć je przygotowaną masa
serową. Tosty zapiekać 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Podawać udekorowane odłożonymi
orzechami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: