ßßß Cookit - przepis na Tosty z serem pleśniowym i gruszkami

Tosty z serem pleśniowym i gruszkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kromki chleba tostowego 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
gruszki 2 szklanek
orzechy włoskie 6 sztuk
ser rokpol 4 plastry
śmietana 1 łyżek stołowych
brandy 25 mililitrów
Wykonanie:
Na ruszcie ułożyć kromki chleba i piec ok. 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Po 2 minutach przewrócić na drugą stronę. Przyrumienione tosty posmarować masłem. Umyte małe gruszki obrać, przekroić na pół, gniazda nasienne wydrążyć łyżeczką. Ser rozdrobnić widelcem, wymieszać ze śmietaną i brandy. Połówki gruszek ułożyć na tostach wydrążeniem do góry. 4 orzechy grubo posiekać i nałożyć do wydrążonych gruszek. Obłożyć je przygotowaną masa serową. Tosty zapiekać 4 minuty w piekarniku nagrzanym do 195 stopni. Podawać udekorowane odłożonymi orzechami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11576/Tosty-z-serem-plesniowym-i-gruszkami