ßßß
Składniki:8 jajek1,5 szklanki mąki tortowej3 łyżki mąki ziemniaczanej1,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia---puszka brzoskwiń5-6 kiwigalaretka brzoskwiniowagalaretka o smaku kiwi2,5 szklanki gorącej wody2 śnieżki2 szklanki mleka1 łyżeczka żelatynymigdałyowoce do dekoracjiBiałka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i przesiane mąki z proszkiem. Miksować chwilę. Wylać ciasto do tortownicy , piec ok. 35 min. Po upieczeniu przekroić ciasto na 3 części.Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Brzoskwinie pokroić drobno, zalać galaretką. Gdy trochę zastygnie rozsmarować ją na spodniej części tortu. Przykryć drugim ciastem.Galaretkę o smaku kiwi rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Kiwi obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Przesmażyć. Zalać galaretką. Tak jak poprzednio, gdy lekko stężeje rozsmarować na środkowej części.Śnieżki ubić z mlekiem, dodać 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 0,5 szklanki gorącej wody. Gdy śmietana stężeje rozsmarować ją na wierzchu tortu i po bokach. Na śmietanie układać owoce według uznania. Migdałami obtoczyć boki tortu. Trzymać w lodówce.