ßßß
Składniki- makaron spaghetti- 1 duża cebula- 1 puszka pomidorów- 1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach- pół słoika czarnych oliwek- pół słoiczka kaparów- 2 ząbki czosnku- oliwa z oliwek- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia- tarty parmezan do posypania- do dekoracji: liście świeżej bazyliiPrzygotowanieCebulę pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać i zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać tuńczyka z puszki, a po 3 minutach pomidory. Dodać przyprawy: sól, pieprz, bazylię i oregano. Gotować przez około 15 minut, do czasu aż sos będzie gęsty, a pomidory rozdrobnione. Dodać kapary i oliwki, wymieszać i zdjąć z ognia. Podać z makaronem ugotowanym al dente, posypać startym parmezanem i udekorować świeżą bazylią. Smacznego!