Wykonanie
Zupa z
serii "danie tanie niesłychanie". Niby flaczki z kotletów
sojowych pociętych w paski.
1,5 litra
wody1 opakowanie kotletów
sojowych1 mały
liść laurowy2 ząbki
czosnku5-6 dużych
pieczarek1 łyżka
mąki2 łyżki tartej
marchewkipołowa niedużej
cebuliolej rzepakowymajeranekPrzyprawa typu Kucharek,
sól,
pieprzKotlety przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, tzn. gotować kilka minut w
bulionie warzywnym z dodatkiem
liścia laurowego i
czosnku. Odsączyć, pokroić w paseczki.
Pieczarki obrać, pokroić, podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju, następnie wlać około 1,5 l
wody. Dodać
marchew, przyprawić, gotować kilkanaście minut. Z kilku łyżek
oleju,
cebuli i
mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić, połączyć z zupą. Całość zagotować, wrzucić pokrojone w paski kotlety,
majeranek i zgnieciony ząbek
czosnku. Przyprawić do smaku.