ßßß
Cookit - przepis na Straccatiella na maślance
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Straccatiella na maślance
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka
Proszek do pieczenia
Olej
Ocet
Maślanka
Śmietana kremówka
Żelatyna
Mleko
Cukier puder
Brzoskwiniowy dżem
Wino
Alkohole
Wykonanie
Łatwa i szybka kremówka na
maślance
straccatiella z Biedronki.
Biszkopt
:5
jajek
6 łyżek
cukru
5 łyżek
mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 łyżka
oleju
1 łyżka
octu
Krem:3 szklanki
maślanki
Stracatiella1 opakowanie (330g)
śmietany 30%
6 łyżeczek
żelatyny
1/2 szklanki
mleka
4 łyżki
cukru pudru
Dodatkowo:
dżemu brzoskwiniowy
kilkanaście
wiśni
z
alkoholu
Jajka
z
cukrem
zmiksować na puch. Pod koniec ubijania dodać
proszek do pieczenia
i
ocet
, następnie
olej
. Delikatnie połączyć z
mąką
.Upiec w blaszce (23x32) wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy ciasto lekko przestygnie zdrapać z wierzchu skórkę. Okruchy zachować do dekoracji. Ciepłe ciasto posmarować
dżemem
.
Żelatynę
rozpuścić w gorącym
mleku
, wystudzić.
Śmietanę
ubić dodając 2 łyżki
cukru pudru
. Powoli wlewać schłodzoną
maślankę
, dodać pozostały
cukier
, a następnie schłodzoną
żelatynę
. Gęstniejącą masę wylać na ciasto. Posypać okruchami i powciskać
wiśnie
. Schłodzić.
Źródło:
http://kuradomowaa.blogspot.com/2014/10/straccatiella-na-maslance.html
Przepisy powiązane
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Kakaowy tort z bitą śmietaną
Składniki powiązane (0)