ßßß
Cookit - przepis na Praktyczna.pl: Piegusek biszkoptowy z kremem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Praktyczna.pl: Piegusek biszkoptowy z kremem
Składniki
Jajko
Cukier
Mąka
Mak
Proszek do pieczenia
Woda
Olej
Mleko
Mąka pszenna
Mąka ziemniaczana
Masło
Margaryna
Polewa czekoladowa
Czekolada gorzka
Wykonanie
Piegusek
biszkoptowy
z kremem to prosta, leniwa kremówka zamiast karpatki.
Biszkopt
z odrobiną suchego
maku
i krem karpatkowy. Bardzo prosto i szybko.
6
jajek
7 łyżek
cukru
6 łyżek
mąki
krupczatki1 łyżka suchego
maku
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 łyżka
wody
1 łyżka
oleju
Jajka
z
cukrem
zmiksować na bardzo puszysty krem. Pod koniec miksowania dodać
olej
i
wodę
. Delikatnie połączyć z
mąką
zmieszaną z
proszkiem do pieczenia
i
makiem
. Upiec, wystudzić.Krem:1/2 litra
mleka
1/2 szklanki
cukru
2 łyżki
mąki pszennej
1 łyżka
mąki ziemniaczanej
1 kostka
masła
(koniecznie
masło
, nie
margaryna
)Do dekoracji:
polewa czekoladowa
lub starta
gorzka czekolada
Z
mleka
,
cukru
,
mąki pszennej
i ziemniaczanej ugotować
budyń
. Wystudzić.
Masło
utrzeć, dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Ucierać, aż powstanie gładki krem.Gotowy krem wyłożyć na
biszkopt
. Udekorować
polewą czekoladową
lub startą
gorzką czekoladą
.
Źródło:
http://kuradomowaa.blogspot.com/2014/07/piegusek-biszkoptowy-z-kremem.html
Przepisy powiązane
Domowe " Ptysie"
Domowe " Ptysie"
Domowe " Ptysie"
Domowe " Ptysie"
Domowe " Ptysie"
Składniki powiązane (0)