ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 1 sztukcebula czerwona 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpomidory 3 sztukkuskus 1 szklanekmozzarella 100 gramówrosół 1 kosteknatka pietruszki 1 pęczekpapryka mielona według uznaniaolej 2 łyżek stołowychcukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego bakłażana pokroić w grube plastry, posolić i odstawić na 20 min, po czym opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry poprzekrawać na ćwiartki, dodać do zeszklonej na oleju cebuli. Dołożyć obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory, oczyszczoną paprykę pokrojoną w paseczki lub kostkę, wymieszać i dusić 15 min. Pod koniec duszenia dodać posiekana natkę, przyprawić do smaku mieloną papryką, cukrem i solą. Kostkę rosołową rozpuścić w półtorej szklanki wrzątku, wlać do garnka z kuskusem i odstawić, by kasza wchłonęła płyn. Napęczniały kuskus przełożyć na półmisek lub do salaterki, na wierzchu ułożyć mozzarellę pokrojoną w cienkie paski, polać potrawę sosem z warzyw i bakłażana, i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: