ßßß Cookit - przepis na Kuskus z bakaliami

Kuskus z bakaliami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kuskus 150 gramów
woda 3 szklanek
masło 4 łyżek stołowych
morele suszone 100 gramów
daktyle 100 gramów
rodzynki 50 gramów
migdały obrane i posiekane 50 gramów
pistacje 50 gramów
orzechy włoskie pokrojone 50 gramów
syrop klonowy 4 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
plasterki pomarańczy 4 sztuk
bita śmietana 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Do gotującej się wody dodać masło, pokrojone w paski morele i daktyle oraz rodzynki. Gotować 3 minuty i zalać tym kuskus. Przykryć i odstawić na 5 minut. Jeśli powstaną grudki, rozdrobnić kaszę widelcem. Dodać migdały, orzechy włoskie i pistacje. Przełożyć do 4 miseczek i polać syropem klonowym wymieszanym z cynamonem. Podawać udekorowany plasterkiem pomarańczy i bitą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5333/Kuskus-z-bakaliami