Wykonanie

Wyjeżdżam jutro na kilka dni, na szkolenie rzecz jasna... Smutno mi zostawiać mojego chorowitka na ten czas, ale opieka jest zorganizowana jak należy, byle tylko szybko minęło... Jak znajdę możliwość, to coś Wam napiszę w międzyczasie,
póki co mam tu propozycję bardzo szybkiego dania, do przygotowania w kilka chwil :-) Możecie je zrobić na obiad lub na kolację, jest lekkie i niezwykle smaczne :-)SKŁADNIKI1 nieduży
seler naciowy150 g
sera mascarpone3 łyżki
śmietany 18 %2 łyżki
olejusól,
pieprzok. 300 g
makaronudodatkowo:
tuńczyk z puszki,
pomidor
Selera oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Mascarpone łączymy ze
śmietaną.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy
olej, dodajemy
selera, doprawiamy
solą,
pieprzem i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy
ser ze
śmietaną i mieszamy aż
mascarpone wyraźnie się rozpuści, podgrzewamy do momentu aż sos zgęstnieje. Przekładamy sos do ugotowanego i odcedzonego
makaronu i dokładnie mieszamy. Rozkładamy na talerze, obsypujemy
tuńczykiem i kawałkami
pomidora.