Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość CzegoStrąki
zielonej papryki 2 sztuk
bakłażan 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
bazylia 2 listków
olej 4 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
filet z kurczaka 2 sztuk
sok cytrynowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Paprykę opiec na grillu lub w piekarniku, po obraniu ze skórki pokroić w kostkę.
Bakłażany również pokroić w kostkę, posypać 1 łyżeczką
soli, odstawić na 30 minut, następnie wytrzeć i krótko podsmażyć na 1 łyżce
oleju.
Pomidory pokroić w ósemki.
Bazylię posiekać, połączyć z 1 łyżką
oleju i 1 łyżką
octu, zmiksować i doprawić
solą.Dwie łyżki
oleju wymieszać z
sokiem cytrynowym, dodać po 1/2 łyżeczki
soli i
pieprzu. Marynatą posmarować
mięso. Filety piec na grillu lub w piekarniku około 15 minut.
Mięso pokroić w plastry. Warzywa wymieszać, skropić
octem i doprawić
solą. Na warzywach ułożyć plastry
mięsa i polać sosem
bazyliowym.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: