Wykonanie

Dzisiaj mam dla Was przepis na MEGA prosty, a naprawdę pyszny obiadowy
makaron z
pomidorami z dodatkiem
serka topionego. Dzięki serkowi całe danie staje się kremowe i bardziej delikatne. Przepis w sam raz dla leniuchów : ) Zapraszam!o.

Składniki:pół paczki
makaronu (u mnie kokardki)1 puszka krojonych
pomidorów w zalewie1 trójkącik
serka topionego śmietankowego1 ząbek
czosnkupół niedużej
cebulioliwa z oliwek do smażeniapęczek świeżego
oregano lub pół łyżeczki suszonego
przyprawy :
sól,
pieprz, czilli, pół łyżeczki
cukru
Makaron gotujemy al dente według wskazówek na opakowaniu. Odcedzamy.Rozgrzewamy
oliwę na patelni i wrzucamy pokrojoną w kostkę
cebulkę. Podsmażamy chwilę, aby
cebula się zeszkliła i wlewamy puszkę
pomidorów.

Na małym ogniu dusimy
pomidory, aby wyparowała z nich
woda i powstał gęsty sos. Po tym czasie dodajemy
serek i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Ząbek
czosnku przeciskamy przez praskę,
oregano siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy i przyprawiamy według uznania. Na koniec dodajemy
makaron do sosu i wszystko razem mieszamy. Podajemy posypane
serem.Smacznego !