ßßß Cookit - przepis na Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

Muszle makaronowe nadziewane mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Włoskie smaki...uwielbiam!
Składniki:
500 g mięsa mielonego z szynki
opakowanie makaronu duże muszle
1 puszka pomidorów
1 mała cebula
zioła prowansalskie
sól, pieprz, papryka ostra
Sos beszamelowy:
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
250 ml mleka
sól, pieprz
Wykonanie:
Makaron obgotować około 3-4 minut, przelać na durszlak i zalać zimną wodą. Muszle muszą być w miarę twarde,aby łatwiej było nakładać do nich farsz.
Mięso mielone podsmażyć na patelni z cebulą, dodać pomidory i przyprawy. Sos dobrze zredukować, aby nie był wodnisty.
W osobnym garnku roztopić masło. Dodać 2 łyżki mąki i mieszać aby powstała zasmażka. Na końcu dolać mleka i mieszać do momentu powstania sosu o zwartej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem.
Mięso połączyć z sosem beszamelowym i takim farszem napełniać muszle.
Zapiekać około 15 minut w 200 st.C.
Ja podaję z rukolą.
Smacznego:)
Źródło:http://krainaroznychsmakow.blogspot.com/2014/02/muszle-makaronowe-nadziewane-miesem.html