Wykonanie
3. Sposób przyrządzeniaDodać do garnka lub patelni z przykryciem trochę
oleju, podsmażyć lekko posiekany
czosnek, wrzucić
udka z kurczaka, polać
oliwą z oliwek, posolić, popieprzyć, dodać nieco
vegety,
papryki czerwonej słodkiej, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu. Po około 25 minutach przewrócić uda na drugą stronę, posmakować sosu, jeśli jest za mało przyprawiony, doprawić. Dusić kolejne 25 minut. W tym czasie można wstawić
ziemniaki i
brokuły.
Ciastko: piernik kętrzyński:SKŁADNIKI:2 szkl.
mąki1 szkl.
cukrupół kostki
margaryny1
jajko1 szkl
mlekaprzyprawa do piernika (wg uznania)1 łyż
sody1 łyż.
kakaoJajko utrzeć z
cukrem,
margarynę roztopić i ostudzić połączyć a następnie dodawać kolejno
mąkę z
sodą,
mleko,
przyprawę ( można użyć tyle
przyprawy, że
kakao nie będzie potrzebne i/lub
kakao.