Wykonanie
Jadłam ją kilkukrotnie odwiedzając koleżankę, a tym razem postanowiłam zrobić ją u siebie. Oczywiście troszkę zmieniłam, dodałam od siebie. Bardzo nam smakowała :) Kolejnym razem zrobię ją z
sosem czosnkowym, zamiast
sosu majonezowo-
jogurtowego. Połączenie, które wydaje się być
dziwne, ale smakuje przednio,
mandarynki nadają jej świeżości i wyrazistości.Robiłam ją "na oko", nie podaję więc dokładnych ilości.
Składniki
kapusta pekińskapapryka czerwonakukurydzaugotowana
pierś z kurczakamandarynkimajonezjogurt naturalnysól,
pieprzKapustę,
paprykę i
pierś z kurczaka pokroić i wrzucić do miski. Wymieszać
jogurt z
majonezem (w proporcji mniej więcej 2 łyżki
majonezu na mały kubeczek
jogurtu), posolić i popieprzyć.
Mandarynki obrać, rozdzielić na cząstki i dodać do miski razem z
kukurydzą. Polać sosem i wymieszać.