Wykonanie
Moja miłość do
selera nie maleje z
wiekiem, przeciwnie staje się coraz silniejsza. Uwielbiam
seler pod każdą postacią, dlatego też dziś kolejny przepis z tym warzywem w roli głównej.Wcześniej były już kotlety z
selera, a dziś krótsze w przygotowaniu danie, a równie pyszne. Mąż znowu nie wiedział co jest w środku, bo "
kurczak to nie jest, ale dobre" :))U mnie
steki były w towarzystwie ziemniaczków,
marchewki i
sosu musztardowego, który to wciąż ulepszam. Gdy dojdę do perfekcji na pewno zamieszczę przepis :D


Składniki:
selerjajkobułka tartapłatki owsianepieprzbulion warzywnySeler obrać i pokroić w plastry o grubości ok 1/2 cm.
Bulion zagotować, wrzucić do niego
seler i gotować przez 4 minuty. Wyjąć z
wody i zostawić do ostygnięcia.
Jajko rozbełtać w miseczce. Każdy plasterek
selera popieprzyć, obtoczyć w
bułce tartej,
jajku i płatkach owsianych. Smażyć na patelni na rozgrzanym
oleju. Podawać od razu po przyrządzeniu.