Wykonanie
« Powrót  Ciasto marmyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
masło roślinne 20 dekagramów
cukier 25 dekagramów
jajka 3 sztuk
otręby 2 łyżek stołowychmielone
orzechy 3 łyżek stołowych
mąka 15 dekagramów
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
rodzynki według uznania
polewa czekoladowa według uznaniaWykonanie:Utrzeć
masło z
cukrem,
potem dodawać
jajka, a na końcu
mąki przesiane z proszkiem,
otręby (mogą być surowe lub prażone) mielone
orzechy. Włożyć ciasto do natłuszczonej i posypanej
tartą bułką foremki keksowej i piec w temperaturze 170-180 stopni C przez 50-60 minut. Upieczone ciasto badać patyczkiem, wyjąć z formy i po ostygnięciu polać
polewą czekoladową lub przystroić
rodzynkami.Uwagi:Zamiast mielonych
orzechów można użyć
płatków kokosowych bądź
migdałkówAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i Desery
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: