Składniki:Spód:300g ciastekkakaowych z płatkami owsianymi120g masłaSernik:1kg sera z Wielunia300g pure z dyni3 całe jaja2 żółtka2 łyżki domowego ekstraktu waniliowegopół laski ziaren z wanilii90g cukru1 budyń śmietankowy bez cukru1/3 łyżeczki cynamonu150ml mleka skondensowanego słodzonegoWykonanie:Spód: Ciasteczka rozdrabniamy w młynku.Dodajemy miękkie masło i zagniatamy. Małą blaszkę lub tortownice o średnicy 23cm smarujemy masłem, wysypujemy bułka tartą i wylepiamy spód.Sernik: Do sera dodajemy jajka, żółtka, cukier, ekstrakt z wanilii i jej ziarna,mleko skondensowane, cynamon i pure z dyni. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Dodajemy budyń i ponownie dokładnie mieszamy .Całość wykładamy na spód. Sernik pieczemy w 180C przez ok 15 minut,następnie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy przez 1,30minut. Po tym czasie studzimy sernik w piekarniku ok 50 minut. Wyciągamy sernik i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcie. Gotowe.Smacznego!!!