Wykonanie
Jest to przepis bardzo znanej potrawy.Większość ludzi robi to błędnie,albo dodają
mleka,albo
śmietany .Ten przepis jest prawdziwy.Carbonara pochodzi z regionu Rzymu.Podobno danie to było popularne wśród pracowników węgla kamiennego w regionie Lazio,którzy sprzedawali węgiel Rzymianom.Carbon to po włosku węgiel . Od tego czasu został on przyjęty przez Rzymian i jest znany na całym świecie.Składniki na 2 porcje:230g spaghetti,25 g
boczku,2 łyżki
oliwy z oliwek,2
jajka,50g
parmezanu,świeżo zmielony
pieprz,
sól morska,

Wykonanie:Ugotuj
makaron, w dużym garnku z osoloną
woda,al dente.W międzyczasie rozgrzej
olej na patelni i smaż
boczek,wcześniej pokrojony w bardzo drobną kostkę,aż będzie chrupiący.
Jajka roztrzep ze startym na małych oczkach
parmezanem,
pieprzem i szczypta
soli.

Kiedy
makaron jest gotowy,dodaj go do
boczku ,wymieszaj żeby się połączyły i odstaw,niech lekko ostygnie patelnia,nie chcemy jajecznicy ;)Po tym czasie dodaj
jajka do
makaronu ,wszystko razem dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.
Buon Appetito!