ßßß
Składniki:1 woreczek kaszy jęczmiennej (100 g)2 pomidory½ czerwonej cebuli1/3 puszki kukurydzygarstka czarnych oliweksałata rukolaprażone pestki słonecznika, dyniświeża bazylia1 łyżeczka oliwy z oliwekawokadosól, pieprzPrzygotowanie:Kaszę gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. W czasie gotowania przygotowujemy pozostałe składniki.Pomidory, awokado i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy bazylię, pestki dyni i słonecznika.Do miski wrzucamy także połowę opakowania ugotowanej i przestudzonej kaszy. Doprawiamy całość do smaku przyprawami oraz odrobiną oliwy. Na talerzyku układamy rukolę a na niej sałatkę. Gotowe!Smacznego!




Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)