Wykonanie
Kasza to źródło wielu witamin (zwłaszcza z grupy B) i składników mineralnych. Najważniejszą zaletą
kasz jęczmiennych jest duża zawartość tzw. rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we
krwi. Ostatnio ze względu na cudowne właściwości zdrowotne włączyłam różnorodne
kasze do mojej codziennej diety. Jedną z najczęściej jadanych przeze mnie potraw jest
sałatka na bazie
kaszy z dodatkiem różnorodnych warzyw . Jest pyszna, sycąca i niezwykle zdrowa.

Składniki:1 woreczek
kaszy jęczmiennej (100 g)2
pomidory½
czerwonej cebuli1/3 puszki
kukurydzygarstka czarnych
oliweksałata rukolaprażone
pestki słonecznika, dyniświeża
bazylia1 łyżeczka
oliwy z oliwekawokadosól,
pieprzPrzygotowanie:
Kaszę gotujemy pod przykryciem w osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. W czasie gotowania przygotowujemy pozostałe składniki.
Pomidory,
awokado i
cebulę kroimy w kostkę.
Kukurydzę oraz
oliwki odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Dodajemy
bazylię,
pestki dyni i
słonecznika.Do miski wrzucamy także połowę opakowania ugotowanej i przestudzonej
kaszy. Doprawiamy całość do smaku
przyprawami oraz odrobiną
oliwy. Na talerzyku układamy
rukolę a na niej
sałatkę. Gotowe!Smacznego!






Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!
Basia ;)