Wykonanie

O tym, że powinnyśmy jeść dużo
kasz na pewno każda Słodka Mama już wie. U mnie jęczmienna króluje głównie dlatego, że po prostu najbardziej mi smakuje. Po 2 miesiącach wcinania jej co drugi dzień można
mieć już jednak serdecznie dość dlatego dziś postanowiłam nafaszerować nią
pomidory:)Z grillowaną polędwiczką wieprzową wyszedł bardzo smaczny i zdrowy obiadek.Składniki:3 średnie
pomidory4 łyżki
kaszy jęczmiennejkilkanaście
oliwekgarść listków
bazyliisól,
pieprz2 łyżeczki
oliwy z oliwekSposób przygotowania:
Kaszę gotujemy na pół twardo i studzimy.
Pomidory ucinamy w 5/6 wysokości i drążymy środki łyżeczką. Wydrążone posypujemy odrobiną
soli w środku.
Oliwki kroimy na maleńkie kawałki, siekamy
bazylię i mieszamy z
kaszą. Przygotowanym farszem nadziewamy
pomidory. Naczynie żaroodporne smarujemy
oliwą, układamy
pomidory i zapiekamy ok. 25-30 minut w 170C.Polędwiczkę kroimy na małe kawałki i grillujemy na elektrycznym grillu. Na talerzu posypujemy
solą i
pieprzem.


