Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
owoc 5 sztuk
pomidor 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka sojowa 5 dekagramów
woda według uznania
olej słonecznikowy tłoczony na zimno 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sól według uznania
musztarda 2 łyżek stołowychWykonanie:
Mąkę wymieszać(najlepiej zmiksować) z gorącą
wodą i ugotować przez kilka minut na gęstą papkę. Do ostygniętej masy dodawać powoli
sok z cytryny,
musztardę lub
chrzan.Jeśli chcemy, aby
majonez był ostrzejszy można dodać zarówno
chrzanu jak i
musztardy.Następnie dodawać powoli po jednej kropli
oleju, do momentu aż masa będzie go przyjmować.
Majonezem, który powinien
mieć gęstą konsystencję (jeśli nie - to można go schłodzić w lodówce) smarować kanapki i nakładać pokrojony w talarki
pomidor.Posypać drobno posiekaną
cebulką.Doskonałe danie na drugie śniadanie.Uwagi:Zamiast
cebuli można użyć
szczypior, a zamiast
musztardy tarty
chrzan.Kanapki weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: