ßßß Cookit - przepis na Kanapki z majonezem i pomidorem

Kanapki z majonezem i pomidorem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
owoc 5 sztuk
pomidor 2 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka sojowa 5 dekagramów
woda według uznania
olej słonecznikowy tłoczony na zimno 5 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
sól według uznania
musztarda 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Mąkę wymieszać(najlepiej zmiksować) z gorącą wodą i ugotować przez kilka minut na gęstą papkę. Do ostygniętej masy dodawać powoli sok z cytryny, musztardę lub chrzan.Jeśli chcemy, aby majonez był ostrzejszy można dodać zarówno chrzanu jak i musztardy.Następnie dodawać powoli po jednej kropli oleju, do momentu aż masa będzie go przyjmować. Majonezem, który powinien mieć gęstą konsystencję (jeśli nie - to można go schłodzić w lodówce) smarować kanapki i nakładać pokrojony w talarki pomidor.Posypać drobno posiekaną cebulką.Doskonałe danie na drugie śniadanie.
Uwagi:
Zamiast cebuli można użyć szczypior, a zamiast musztardy tarty chrzan.
Kanapki weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/495/Kanapki-z-majonezem-i-pomidorem