Wykonanie

Składniki:0,5 kg
piersi z kurczaka1
czerwona paprykapól puszki
kukurydzy150g tartego
sera żółtego3
jajka1 łyżeczka
sosu sojowego1 łyżka
śmietany2 łyżki
mąki ziemniaczanej2 łyżki
mąki pszennejvegetazioła prowansalskiepapryka mielona słodka
sól,
pieprzPrzygotowanie:
Pierś z kurczaka i
paprykę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski.. Dodajemy pozostałe składniki- tarty
ser,
kukurydzę,
jajka,
śmietanę,
mąkę ziemniaczaną i pszenną,
sos sojowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku
vegetą,
ziołami i
papryką mieloną słodką. Na patelni rozgrzewamy
olej, łyżką nakładamy uzyskana masę formując kotlety. Smażymy z obu stron do uzyskania złotego koloru. SMACZNEGO!